Naar inhoud

Smells Like Circus - Alexander Vantournhout en Bauke Lievens - ANECKXANDER (performance)

Deze informatie is niet meer actueel!
Cultuurcentrum Evergem slaat de handen in elkaar met Kunstencentrum Vooruit en Circuscentrum om van de tweede editie van het circusfestival ‘Smells Like Circus’ een daverend succes te maken.

Smells Like Circus: van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari 2016 in kunstencentrum Vooruit en Cultuurcentrum Evergem

Niet alleen tonen we een intrigerende installatie van Benjamin Vandewalle, maar kan je ook genieten van het betoverende ANECKXANDER van Alexander Vantournhout en Bauke Lievens, die laveert tussen performance, dans en (hedendaags) circus.

Het volledige programma van 'Smells Like Circus'.


ANECKXANDER

Een tragische autobiografie van het lichaam 
 
ANECKXANDER is een solo in minimale setting voor één acrobatisch lichaam, een handvol zorgvuldig gekozen objecten en drie variaties op eenzelfde stukje pianomuziek. Balancerend op de fijne grens tussen tragedie en komisch effect, herschrijft Alexander/Aneckxander de autobiografie van zijn eigen lichaam: van subject over object, tot materie. Wat ontstaat is een rauw zelfportret waarin het lichaam zich tegelijk blootstelt en tracht te ontsnappen aan de blik van hen die kijken.

Samenwerking met Bauke Lievens in het kader van het onderzoeksproject Between being and imagining: towards a methodology for artistic research in contemporary circus, gefinancierd door het onderzoeksfonds van KASK School of Arts, Gent (BE).

>> Bekijk de trailer 

>> Leeftijd: 15+ (KNT)

www.alexandervantournhout.be 

 

https://www.evergem.be/file_uploads/114841.jpg

Tip

Deze voorstelling kreeg het kwaliteitslabel UITSCHIETER, waarmee relatief onbekende pareltjes in de kijker gezet worden. UITSCHIETER helpt je een keuze te maken uit het ruime en gevarieerde Meetjeslandse podiumaanbod en nodigt uit tot ontdekken. Mét een gerust hart, want alle voorstellingen werden afzonderlijk geselecteerd door de Meetjeslandse programmatoren. Kwaliteit gegarandeerd! Ontdek alle UITSCHIETERS 

Wanneer

  • woensdag 13 januari 2016
    van 20.00 uur

Prijs

14,00 euro (Vriendenprijs 10,50 / 7 euro)

Waar

Cultuurcentrum Evergem - Stroming
Weststraat 31 9940 Evergem

Reservatie

Contact

Kalender Aanraden