Cinema Westside - Beautiful Boy (VS, 2018) - Film Fest Gent on Tour (UITVERKOCHT)

Opgelet: deze film stond oorspronkelijk geprogrammeerd op dinsdag 11 december.

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die (misschien) niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? 'Beautiful Boy' vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

In zijn Engelstalig debuut verbaast regisseur Felix van Groeningen ('The Broken Circle Breakdown', 'De Helaasheid der Dingen') eens te meer met een ontroerende film over hoop en liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell ('The Big Short', 'Little Miss Sunshine') en rijzende ster Timothée Chalamet ('Call Me By Your Name', 'Interstellar'). Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cameraman Ruben Impens en monteur Nico Leunen, werkte van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als '12 Years a Slave', 'The Big Short' en 'Moonlight'.

Regisseur Felix van Groeningen komt op dinsdag 20 november om 22 uur naar het café van Cinema Cartoon's voor een nagesprek met Patrick Duynslaegher. Je kan dit gesprek meevolgen via live streaming.

Film Fest Gent over de film

Schrijf je in op de reservelijst

Duur: 112 minuten

Bezetting
Felix Van Groeningen (regie, scenario), Luke Davies (scenario), David & Nic Sheff (origineel verhaal), met o.a. Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierny, Amy Ryan, Christian Convery, Oakley Bull, Kaitlyn Dever

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00
Basistarief: 7,00 €; Vriendenprijs: 5,00 €

Waar

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem

Filter op categorie