Cinema Westside - Girl (België, 2018) - UITVERKOCHT

'Girl' laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen.

Lukas Dhont veroverde Cannes met 'Girl', waar de film maar liefst vier prijzen in de wacht sleepte: de Prijs voor beste Vertolking in Un Certain Regard (Victor Polster), de FIPRESCI Prijs van de Internationale Filmcritici, de Queer Palm en als kers op de taart de Camera D'Or. Op 9 oktober gaat de film in Belgische première, als openingsfilm op de 45e editie van Film Fest Gent. De film is ook de Belgische inzending voor de Oscars.

De internationale pers was alvast laaiend enthousiast over 'Girl':

“An assured and empathetic feature debut” (Screen)

“This intriguing debut feature from Flemish director Lukas Dhont, in a completely natural mix of Dutch and French, looks terrific, is not afraid to tackle a number of difficult subjects and features a star-making performance from acting and dancing talent Victor Polster.” (The Hollywood reporter)

Duur: 105 minuten

Bezetting
Lukas Dhont (regie, scneario), met o.a. Victor Polster, Arieh Worthalter, Katelijne Damen, Oliver Bodart, Tijmen Govaerts, Valentijn Dhaenens

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00
Basistarief: 7,00 €; Vriendenprijs: 5,00 €

Waar

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem

Filter op categorie