TARCHIEF - Vrijstaat (theater)

Op het palmares van het Meetjesland schittert een nieuwe onafhankelijke staat. In Sleidinge komt uit de koker van TARCHIEF een nieuwe voorstelling tot stand na ‘Calcutta’ in 2005 en ‘De Constateurs’ in 2015. TARCHIEF werkt met erfgoed, muziek en theater.

"We beginnen met een propere lei", klinkt het in hun folder, "Met deugdelijk volk, degelijk bestuur, duidelijke grenzen. Nadenken over een Utopia, over grenzen, over welkom zijn. Of niet."

Op de toren van Joris De Wildeman in de Weststraat staat een man met een nieuwe vlag te zwaaien en zien we een dronebeeld van de Sleidingse dorpskern die we nog nooit eerder zagen. "Ook u kan zich inschrijven als bewoner van onze nieuwe staat", klinkt het. 

De wandeling door de nieuwe staat start - kan het nog symbolischer - aan het standbeeld van premier Wilfried Martens in centrum Sleidinge. We gaan langs "majestueuze monumenten, een imposante dierentuin en écht belangwekkende personaliteiten!", aldus Vrijstaat.

Maar is dat wel allemaal waar? Het is duidelijk dat TARCHIEF in de twee weekends van 31 mei tot 9 juni gensters wil slaan in hartje Sleidinge.

Eén ding is zeker: iedereen is welkom!

Praktisch

 • Duur: ongeveer 2 uur
 • Samenkomst op het Wilfried Martensplein
 • De totale wandelafstand bedraagt een kleine 800 meter
 • Op elke locatie (binnen én buiten) kan je zitten. Je zit beschut tegen minder weer.
  Bijna alle locaties zijn rolstoeltoegankelijk
 • Pas je kledij aan aan de weersomstandigheden!

Bezetting

 • Raf Goossens (tekst, regie)
 • Tom Dupont (coach)
 • Ann Vercruysse, Annemieke Pieters, Anniek Raes, Antoinette Van Damme, Brigitte De Clercq, Carine Hamerlynck, Carlos Van Hoorebeke, Chris Reyns, Dora Buseyne, Fin Bruneel, Geike Vanneste, Goedele Raman, Guy Meiresonne, Ilse Van Leeuwen, Isidoor Goossens, Jan Van De Walle, Jan Vanneste, Jo Dehullu, Joris Laroy, Karen Withoeck, Kris Frederickx, Kristof De Bleecker, Kurt Van Speybroeck, Leen Vandenabeele, Lena Meiresonne, Lena Van Speybroeck, Lieve Van De Walle, Livy Laroy, Martin Van De Kerckhove, Mona Van Speybroeck, Nadine Destercke, Robbe De Storme, Sien Van Meerhaeghe, Sophie De Coninck, Tom Meiresonne, Wanne Mie en Wim De Storme (spel)
 • Bart Van Damme, Geert De Mits, Koen Dewulf, Jos Genbrugge, Wim Claeys, Sareh Mehdizadeh, Philip Cosyn, Kris Van Acker, Chris Ranschaert, Tom Meiresonne en Stefan Lehoucq (muzikanten)
 • Wim Claeys, Leen Vandenabeele, Luc Eyerman, Joris Laroy, Johan Bundervoet, Joke D'hoore, Karoline Heyde, Sophie De Coninck, Marlies De Wildeman en Karen Withoeck (koor)
 • Medewerkers: Bob Van de Putte, Kristof De Bleecker, Martine Willems, Dimitri Steenbeke, Jan Van Dyck, Ronny Van De Walle, Carlos Van Bastelaere, Wikke, Sofia Van Poucke, Argon AV, Annick Mermans, Christian Persan, Jan Vandyk, Katrien De Maere, Sander Laroy, Linda (mama Joke), Sofia Van Poucke, Mireille Himpe, Brigitte Demuynck, Timo D’Hoore, Stephanie Schuermans, Christophe De Pauw, ...

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Basistarief: 10,00 €; Jongeren (-26 jaar): 10,00 €; Vriendenprijs: 10,00 €; Vriendenprijs (-26 jaar): 6,00 €

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem