Lezing Luk Van Haute

16-100 jaar

Geisha, samoerai, sushi, zen en kersenbloesems... dat zijn meestal nog steeds de eerste dingen die mensen hier te binnen schieten als het over Japan gaat.
In deze lezing nuanceert Luk Van Haute een aantal veralgemeningen en clichés, en schetst hij een beeld van een Japanse samenleving die veel diverser is dan sommigen willen doen geloven. Hij neemt de toehoorders ook mee op ontdekkingstocht doorheen de Japanse literatuur en toont aan hoe Japanse auteurs de afgelopen decennia omgingen met buitenlandse invloeden en hoe 'Japans' hun werk is gebleven in verschillende fases van modernisering en internationalisering.
Gastspreker Luk Van Haute vertaalde werk van onder anderen Haruki Murakami, Kenzaburo Oë, Yasunari Kawabata en Soseki Natsume.
Hij publiceerde de bloemlezing Liefdesdood in Kamara en andere Japanse verhalen. Voor dit werk ontving hij de Filter Vertaalprijs.
In 2019 verscheen zijn non-fictie werk Japan: schetsen uit het leven (Lannoo). Hij studeerde aan de universiteit van Tokio en doceert momenteel als gastprofessor aan de Universiteit van Gent.
In samenwerking met Markant Leeskringen Oost-Vlaanderen.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 5,00

Waar

Organisatie

Gemeente Evergem