Cinema Westside: Sorry we missed you (UK, 2019)

Oorspronkelijk stond de film 'Official Secrets' op deze dag geprogrammeerd in Cinema Westside. De release van die film is uitgesteld. Daarom deze vervangfilm.

Sorry we missed you’ is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach (‘I, Daniel Blake’). De film vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal, over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland.

Ricky (Kris Hitchen) en Abby (Debbie Honeywood) wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

‘Sorry we missed you’ is na een omvangrijk oeuvre de laatste film van de Britse regisseur Ken Loach. Hij won in zijn carrière twee keer de prestigieuze Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes: in 2006 voor het oorlogsdrama ‘The wind that shakes the barley’ in 2016 voor het door publiek omarmde ‘I, Daniel Blake’. ‘Sorry we missed you’ werd eveneens geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes.

Duur

100 minuten - geen pauze.

Bezetting

Regie & scenario: Ken Loach

Met: Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctor, e.a.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00
Vriendenprijs: 5 euro

Waar

Inschrijven

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem

Filter op categorie