Cinema Westside: Knives Out (VS, 2019)

Twee jaar geleden regisseerde Rian Johnson 'Star Wars: The Last Jedi' en ondertussen bereidt hij zelfs een nieuwe 'Star Wars' trilogie voor. Maar tussendoor heeft hij nog tijd voor heel andere projecten. Nadat hij met zijn debuut 'Brick' al zijn onvoorwaardelijke liefde voor de film noir uitte, trekt hij met 'Knives Out' de kaart van de murder mystery. Denk aan een gesofisticeerde versie van Agatha Christie.

Een 85-jarige misdaadschrijver wordt na zijn verjaardagsfeestje dood aangetroffen: is het moord of zelfmoord? Twee agenten en een ongewone privédetective (Daniel Craig) onderzoeken de zaak. Deze hyperintelligent gecombineerde mix van mysterie en humor blijft spannend tot de laatste seconde, geeft ondertussen ook scherp af op klassentegenstellingen (het is niet verboden aan 'Gosford Park' te denken) en wordt geschraagd door een indrukwekkende cast met Chris Evans, Christopher Plummer, Toni Colette en rijzende ster Ana de Armas, die zich met ‘Blade Runner 2049’ meteen op de internationale kaart zette.

Duur

130 minuten

Bezetting

Regie & scenario: Rian Johnson

Met: Daniel Craig, Toni Colette, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Chris Evans, Edi Patterson, Christopher Plummer, Michael Shannon e.a.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 7,00
Vriendenprijs: 5 euro

Waar

Inschrijven

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem

Filter op categorie