Voorstelling nieuw jeugdboek Lily C

"Het zeeschildpadje dat niet van de zee hield"

Wat als je water niet zo leuk vindt?
Het zal je maar als zeeschildpadje overkomen...

Wanneer Lara uit het ei komt en de zandkuil verlaat, begint ze samen met duizenden soortgenootjes aan een tocht vol gevaar met maar één doel: de zee. Maar Lara's eerste zwemervaring is niet bepaald een succes. Zo kan ze niet starten aan haar leven als zeedier. Gelukkig ontmoet ze Freddie, Herman en Sterre die mee zoeken naar een oplossing…
Een verhaal vol spanning waarin Lara ervaart wat echte vriendschap is.

Op zaterdag 19 oktober 2019 stelt Evergems auteur Lily C (Peggy Claeys) haar tweede jeugdboek voor in de bibliotheek van Evergem.

Het boek is gericht naar kinderen vanaf 8 jaar en behandelt diverse thema's die aansluiten bij de leefwereld van het doelpubliek. Zo komen ondermeer faalangst, doorzettingsvermogen, vriendschap en afscheid nemen op een luchtige manier aan bod.
In het verhaal zitten eveneens een aantal belangrijke topics zoals de gevolgen van milieuvervuiling verweven.

Maak je graag kennis met de auteur, de illustrator Elke De Jaeger (Ertvelde) én uiteraard het boek? Dat kan vanaf 16 uur.

Je wordt onthaald met een hapje en drankje, om 16.30 uur is een woordje uitleg en een voorleesmoment voorzien. Aansluitend gaat een signeersessie door en is er gelegenheid voor een babbel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Inschrijven