Herdenking burgerlijke oorlogsslachtoffers Rieme (75 jaar)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Rieme zwaar getroffen door bombardementen. De olieraffinaderij in deze dorpskern was immers een heel belangrijk doelwit. Bij die bombardementen vielen helaas ook heel wat slachtoffers. Op zondag 28 juli worden die burgerlijke
oorlogsslachtoffers herdacht.

We verzamelen om 10.15 uur aan het parochiaal centrum van Rieme (Sint-Barbarastraat 3). Vanaf daar trekt de stoet naar het monument in de Kanaalstraat waar de herdenkingsplechtigheid met bloemlegging plaatsvindt. Aansluitend is er een drankje voorzien in de parochiezaal. Om 13 uur is er een maaltijd. Inschrijven kan via Johan Vereecke door 47 euro te storten op BE08 8914 3414 3213 met vermelding van 'Herdenkingsmaaltijd Rieme en naam'.

De herdenking start om 10.30 uur aan het parochiaal centrum van Rieme (Sint-Barbarastraat 3). Vanaf daar trekt de stoet naar het monument in de Kanaalstraat waar er een toespraak met bloemlegging is. Na het officieel gedeelte wordt de plechtigheid afgesloten met een receptie in de parochiezaal. De inwoners in Rieme worden gevraagd om hun huizen te bevlaggen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Parochiaal Centrum Rieme

Organisatie

Maatschappelijke Zaken Evergem