Schoolvoorstelling: Creafant / De Kroon - MARIKEN - vijfde en zesde leerjaar

Maximum 300 leerlingen.

Een betoverend middeleeuws sprookje over een meisje die te vondeling wordt gelegd, gebaseerd op het mirakelverhaal ‘Mariken van Nieumeghen’. Toen de wereld nog plat was en de straten nog van modder waren.

Vandaag vertellen we het verhaal van een oude man en een klein meisje. Van twee witte geiten … waarvan er ééntje zwart is. Van een Weduwe en een eenzame Gravinne. Van een Jong en zijn Ratten. Van de Duivel en zijn demonen. Van God en al zijn engeltjes. Maar bovenal het verhaal van Mariken, het meisje dat geen moeder had … maar wel de hele wereld. 

Mariken ontdekt hoe klein grote mensen kunnen zijn en hoe groot kleine mensen. Dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt maar wat telt is, wie je van binnen bent.

‘MARIKEN’ is een sprankelende kijk op de Middeleeuwen door hedendaagse wagenspelers. Een spektakel met livemuziek en heel veel liedjes.

Creafant was eerder te zien in het schoolprogramma met de enthousiast onthaalde voorstelling ‘Ule, ik was veertien in 1914'.

Duur

70 minuten - geen pauze.

Bezetting

Anke Jochems, Leen Neirynck, Tom Ternest, Jan Verleyen (spel, zang), Micha Vandendriessche (livemuziek), Dormien Van Der Meiren (regie)

www.theaterdekroon.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 5,00

Waar

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem