Expo: Anny Moons: Rustig aan (fotografiecircuit)

Het fotografiecircuit biedt jaarlijks aan 11 geselecteerde fotografen de kans om hun werk te laten zien aan een ruim publiek in 17 cultuurcentra, gespreid over Vlaanderen. Op die manier wil het Fotografiecircuit Vlaanderen vooral Vlaamse fotografen, die nog te weinig kansen kregen, een mogelijkheid bieden om met hun werk naar buiten te komen. Kwaliteit en variatie primeren hierbij. 

Meer info vind je in de catalogus (zie onderaan bij Downloads).

Voor een foto geldt hetzelfde principe als voor een schilderij. Je moet componeren en een stabiel evenwicht zoeken (… ) Het schone is overal om ons heen, het wemelt ervan, maar “je moet het zien”, het door middel van je lens isoleren en omlijsten. Voorwoord voor Paris, 80 photographies de Moï Ver, 1931

Anny Moons °1947 houdt van soberheid, natuurlijke tinten en vormen. Fotografie is voor haar een middel om haar visie op de realiteit weer te geven, om te creëren met haar hart, niet met haar verstand. Deze visie is haar waarheid. Iedereen denkt en voelt op een andere manier. Ze schept plezier in het spelen met licht en schaduw, helderheid, lichtkracht, saturatie, tinten, scherpte, onscherpte, uitvergroting van details… Ze streeft er naar om “te zien wat anderen niet zien”.

Vertrekpunt voor deze serie zijn alledaagse bezigheden, maar in slow motion. Toen ze stopte met werken in de human resources sector, besliste ze pertinent om zich niet meer te ‘haasten’, als reactie op het hectische, de multitasking van onze tijd. Ze wil zich niet meer laten dwingen door deadlines, normen en verplichtingen. Haar zoeken naar interpretaties van onthaasten, vertraging, carpe diem, … vond zij uiteindelijk dicht bij en in haar huis. Carlos is een geduldig en meegaand model! Ze wil hem in beeld brengen in zijn dagelijkse bezigheden, zonder franjes, maar met het accent op ‘alles op zijn tijd’. Met dank voor 50 jaar samen zijn.

 

 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem