Theater Antigone & Theater Artemis - Woestzoeker (Nederland)

Voor iedereen vanaf 8 jaar.

Op een dag kwam ik thuis en waren mijn ouders weg. Het is te zeggen, zij waren gekrompen en alles rondom hen leek plots gigantisch. Ik begreep het niet. Mijn pa zat op de rand van een bloempot en mijn ma was verdwaald in het tapijt. En toen was het hek van de dam.

Twee woeste zoekers trekken hartstochtelijk ten strijde tegen een vijand waarvan iedereen zegt dat hij niet te kloppen is: armoede. Sophie Warnant en Dries Notelteirs spelen twee kinderen die elkaar vinden in eenzelfde situatie.

‘Woestzoeker’ is een bitterzoete, maar vrolijke, van de pot gerukte voorstelling over hoe groeiende sociale ongelijkheid ook het onderwijs aantast. Over moedige kinderen die de onverschillige grote-mensen-wereld te lijf gaan. Met een lach en een traan en personages die je meteen in je hart sluit!

Een lofzang op kinderen die anders zijn en verwoed tegen de stroom in zwemmen. Want tegen de stroom in heeft wel degelijk zin.

‘Woestzoeker’ won in februari 2019 de eerste prijs op het op het Nederlands-Duitse Kinder- en jeugdtheaterfestival KAAS & KAPPES.

Duur

70 minuten - geen pauze. 

Bezetting

Dries Notelteirs, Sophie Warnant (spel), Keimpe De Jong of Arend Niks (livemuziek), Raven Ruëll (regie, tekst), Jan Sobrie (tekst)

 

www.theaterantigone.be
www.artemis.nl 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Vriendenprijs: 10 / 5 euro (-26 jaar)

Waar

Inschrijven

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem