AntennA Festival

Prijs is telkens per dag.

Voor het eerst is er een tweedaags festival waar Belgische artiesten uit diverse kunstvormen (dans, beeld, fotografie, film, grafiek …) worden samengebracht met nieuwe elektronische muziek.

Een Electronic Art Scene zeg maar. Browsen in de wereld van de “modern music & art”. Tijdens de twee dagen zal er in en om het cultuurcentrum een groot aantal workshops en muzikale events doorgaan in de foyer en mezzanine van de aanpalende bibliotheek.

Denk ook aan foto- en filmpresentaties, interactieve klankinstallaties, hands-on booths voor modulaire synths en nog veel meer. Het IPEM klanklabo van de Gentse Universiteit werkt hier ook aan mee. Curator van dienst is Alain Wymeels. Niet te missen!

Programma vrijdag 21 februari (19 uur)

 • 19 uur: Engerling Ensemble a.k.a. Thomas Betsens & Tom Crul
  Sinds 2014 verkennen ze samen de grenzen van de klanksynthese. Verwacht kosmische noise, bezwerende drones en gecontroleerde chaotische sequenties van melodie en ritme
 • 21 uur: André Stordeur Tribute
  Was in de jaren 80 met ’18 Days’ een van de grondleggers van de Belgische elektronica!
 • 23 uur: 99.9
  Een samenwerking van Daniel B. Prothese (Front 242, Nothing But Noise ...) op keyboard, Edwin Vanvinckenroye (Troissoeur) op viool en zang en Elko Blijweert (Dead Man Ray, Gruppo Di Pawlowski) op gitaar en keyboard
 • 00 uur: Afterparty met FormWandler DJ

Programma zaterdag 22 februari (15 uur)

Lees een artikel uit Focus Knack over het debuut van Bolt Ruin.

 • 17 uur: Onsturicheit (https://onsturicheit.bandcamp.com/)
  Peter Moorkens is al een hele tijd bezig met modulaire synths en staat nu volop in de kijker met nieuw werk
 • 20 uur: Resonant & Yukunai
  Video & music art, deze artiesten maken een exclusieve show voor het Festival
 • 22 uur Poltrock (https://www.poltrock.be/)
  Piano wizard David Poltrock speelt vast bij De Mens en Hooverphonic, is een veelgevraagd sessiemuzikant en producer (Triggerfinger, Bart Peeters, Adamo, Tom Helsen, K’s Choice …) en was hulpcoach in ‘The Voice van Vlaanderen’ van zowel Jasper Steverlinck als Bent Van Looy. De voorbije jaren nam hij de tijd om te experimenteren met klanken en instrumenten: analoge en modulaire synths, prepared piano, de oude weerspannige Steinway buffetpiano in de woonkamer. Piano-tovenarij vanop de eerste rij! 

Duur

Nog niet gekend.

 

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Vriendenprijs: 14 / 8 euro

Waar

Inschrijven

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem

Filter op categorie