AntennA Festival

Prijs is telkens per dag.

Voor het eerst is er een tweedaags festival waar Belgische artiesten uit diverse kunstvormen (dans, beeld, fotografie, film, grafiek …) worden samengebracht met nieuwe elektronische muziek.

Een Electronic Art Scene zeg maar. Browsen in de wereld van de “modern music & art”. Tijdens de twee dagen zullen in en om Cultuurcentrum Evergem een workshops en muzikale events plaatsvinden.

Denk ook aan foto- en filmpresentaties, interactieve klankinstallaties, hands-on booths voor modulaire synths en nog veel meer. Het IPEM klanklabo van de Gentse Universiteit werkt hier ook aan mee. Curator van dienst is Alain Wymeels. Niet te missen!

Programma vrijdag 21 februari (19 uur)

André Stordeur tribute (19 - 21 uur - podium)

De gezondheidstoestand van André Stordeur laat het niet toe zelf op te treden dus werd geopteerd een eerbetoon te organiseren onder curatele van oud-leerling Guy Drieghe-D. De 'con_Tributing' artiesten voor het tribute zijn: Willy Van Buggenhout & Françoise Vanhecke (ISFV® Inhaling Singer) en Guy Drieghe-D. Dit zijn oud-leerlingen van André. Verder komt er nog prominent 'jong geweld', zoals Roman Hiele, Philippe Petit (FR), Floris Vanhoof en Didah Drieghe-D.

Eén voor één brengen zij hulde aan André Stordeur, de pionier en grondlegger van de Belgische elektronica. Een unieke en éénmalige concertbelevenis dat geen enkele liefhebber van elektronische muziek mag missen.

Jean-Marc Lederman (21.15 - 21.45 uur - mezzanine)

Jean-Marc werkte samen met heel wat bands, waaronder Fad Gadget, The The, Gene Loves Jezebel, The Weathermen en Front 242. Exclusief voor AntennA zal hij het zinken van de Titanic vertalen naar een verbluffende muzikale interpretatie.

Engerling Ensemble (22 - 22.45 uur - podium)

a.k.a. Thomas Betsens & Tom Crul

Sinds 2014 verkennen ze samen de grenzen van de klanksynthese. Verwacht kosmische noise, bezwerende drones en gecontroleerde chaotische sequenties van melodie en ritme.

99.9 (23.15 - 00.30 uur - podium)

Een samenwerking van Daniël B. Prothese (Front 242, Nothing But Noise ...) op keyboards, Edwin Vanvinckenrove (Troissoeur) op viool en zang en Elke Blijweert (Dead Man Ray, Gruppo Di Pawlowski) op gitaar en keyboards. Verwacht je aan een bijzonder concert, een filmisch klankenpallet met neoklassieke invloeden dat lonkt naar een B-film sfeertje van pakweg John Carpenter.

Afterparty met Formwandler DJ (00.30 uur - foyer)

Achter deze moniker gaat de Gentse producer Arne De Meyer schuil, die reeds een decennium naam maakt als ARtroniks en hiermee op heel wat Europese podia stond.

Programma zaterdag 22 februari (15 uur)

Bolt Ruin (15 - 16 uur - podium)

Het jonge talent Brecht Linden zijn ster aan het elektronisch muziekfirmament is rijzend. Hij trakteert de toeschouwer op een collage van verknipte beats en grootstadsnoise. Een uitstekende reden om er op de tweede dag van bij de start bij te zijn.

Lees een artikel uit Focus Knack over het debuut van Bolt Ruin.

Music 4 installations (16.15 - 16.45 uur - mezzanine)

Een aanrader in de Mezzanine. MFI is Pieter Ghyselinck zijn drone-ambient project. Samen met videokunstenaar Niek Cornil staan ze garant voor een verbluffende en krachtige audio-visuele vertoning.

Onsturicheit (17 - 18 uur - podium)

Onder deze Oudnederlandse benaming bespeelt Peter Moorkens de modulaire synths. Zijn muziek laat zich nog het best omschrijven als kosmische psychedelica met een gezonde hoek af. Onsturicheit verveelt nooit, bereid je voor op een verrassende en intrigerende concertervaring.

Voor de visuele begeleiding werkt Moorkens samen met video-kunstenaar Patrick Baele.

Jürgen De Blonde (foyer)

De Gentenaar Jürgen de Blonde, beter bekend als Köhn, behoort tot de top van een internationale garde slaapkamercomponisten. In de Foyer zal hij zijn gang gaan op de legendarische EMS Synthi 100!

Kaotec (19 - 19.30 uur - mezzanine)

Kasper Jordaens is een Belgische kunstenaar die vol passie bezig is met geluid en beeld. Hij neemt ons mee op een reis waarbij laagfrequente omgevingsdrones groeien in harde 8bit-texturen bovenop evoluerende ritmes en visuals.

Resonl & Yukunai (20 - 21 uur - podium)

Resonant Lines aka Claude Celli en Yukunaï aka Jérome Delinte brengen een sublieme en exclusieve show. Je kan je verwachten aan een fascinerende wisselwerking tussen spannende elektronische muziek en live gemanipuleerde video mapping.

Undertow (21.15 - 21.45 - mezzanine)

Een nieuwe samenwerking tussen Koen Buytaert (The Roswell Incident) en fotograaf Kristof Vande Velde. Een spannende muzikale ontdekkingstocht in de Mezzanine.

Poltrock (22 - 23.30 - podium)

Piano wizard David Poltrock is een vaste waarde bij De Mens en Hooverphonic en een veelgevraagd sessiemuzikant en producer. Poltrock is bezig aan een stevige opmars in België en wordt vaak omschreven als de Vlaamse Nils Frahm. Hij sluit het festival af met een unieke show met exclusieve visuele begeleiding door Julie Calbert. Verwacht je aan een onvergetelijke concertbelevenis!

Icarus Deep Listening Set (23.30 uur)

Jeroen De Wandel is zowel medeoprichter en label eigenaar van Icarus als programmator en music editor bij Urgent Fm. De Wandel is samensteller van Icarus, een wekelijkse radioshow en podcast op de Gentse studentenzender Urgent.fm. Hij sluit het festival af met een deep listening sessie in de foyer.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Vriendenprijs: 14 / 8 euro

Waar

Inschrijven

Organisatie

Cultuurcentrum Evergem

Filter op categorie