Reis door het Lichaam

GRATIS INITIATIE LES OP 24 MAART !

Reis door het lichaam is een educatief programma voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar EN voor personen met een beperking.
Het stimuleert lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en eigenwaarde aan de hand van mindfulness, beweging, dans, yoga en tekenen.
Elke les focust op een bepaald lichaamsdeel die we aan de hand van verschillende stappen samen verkennen.
De verschillende stappen zijn : kennis, beweging, dromen, tekenen en vieren.

Deze methode leert kinderen en personen met een beperking één van de belangrijkste relaties die zij ooit zullen hebben te koesteren; de relatie met zichzelf en hun lichaam.
We worden allemaal blootgesteld aan een voortdurende stroom van stimuli, die vaak bij kinderen en personen met een beperking nog intenser overkomen.
Daardoor is het belangrijk (van jongs af) te leren hoe gecentreerd te blijven in hun lichaam en hoe ernaar te luisteren.
Hiervoor is het belangrijk dat kinderen hun lichaam leren kennen en vertrouwen en ervaren dat het lichaam een wetend organisme is.
En de beste methode om dat te leren, is het gewoon doen en zelf ervaren !

Mindfulness is de rode draad doorheen de methode, om het lichaamsbewustzijn en zelfbewustzijn te vergroten en zo naar de 'stem' van het lichaam te leren luisteren zonder te oordelen.
Spel en beweging wordt gebruikt om stap voor stap te leren door ervaring en interactie en om taalvaardigheid en hersenontwikkeling te bevorderen.
Met mindvolle en hartvolle didactiek kom ik tegemoet aan de meest basale menselijke behoefte; de behoefte begrepen en gezien te worden.

De 4 grondregels zorgen voor veiligheid, duidelijkheid en structuur tijdens de les, met aandacht voor het “waarom”.
Regels worden gedeeld vanuit een plek van positiviteit en het gewenste resultaat.

De lessen worden mee ondersteund door een persoon met een beperking, die medeverantwoordelijk is voor het onthaal van de deelnemers en het voorbereiden, klaarzetten en opruimen van de ruimte.

Inschrijven bij voorkeur voor de hele reeks om een goede inbedding van de methode te krijgen en continuïteit te kunnen bieden.
Gratis initiatieles op 24/04
Volgende lessen telkens op woensdag van 14u tot 15u30 : 8.05, 15.05, 22.05, 29.05, 5.06, 12.06, 19.06, 26.06

Reeks van 8 lessen = € 120

Inschrijving is 100% bevestigd bij overschrijving op BE 10 6528 5204 9904 met melding "RDHL + naam deelnemer"

Bij vragen, neem zeker contact met me op, bij voorkeur via mail naar info@yourth.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Basistarief: 15,00 €

Contact

Organisatie

Yourth