Attesten en afschriften meteen in je mailbox

Vanaf nu ontvang je attesten en afschriften na enkele minuten in je mailbox. Gemeente Evergem werkt sinds kort met EGovFlow. Dat is een online platform dat je toelaat om op een veilige en rechtsgeldige manier bijvoorbeeld een geboorte-, huwelijks- of overlijdensakte aan te vragen.

Gemeente Evergem is al een tijd bezig met projecten rond dienstverlening. Het platform EGovFlow biedt voor burgers én bestuur heel wat voordelen:

  • 24/7 service
  • Administratieve vereenvoudiging
  • Eenvoudig en veilig in gebruik
  • Efficiënter en goedkoper werken
  • Minder verplaatsingen

Hoe gaat het in z’n werk?

Je vraagt attesten en afschriften aan via de gemeentelijke website. Als je een attest of afschrift aanvraagt, verwijst de website je automatisch door naar het platform. Je krijgt toegang via je elektronische identiteitskaart (eID) of via de app 'itsme'.

Maar liefst 14 attesten en afschriften ontvang je binnen enkele minuten in je mailbox.

Voor 20 andere attesten is er nog actie van een ambtenaar nodig. Je vraagt de akte online aan. De verwerking gebeurt pas de volgende werkdag. Je krijgt een mail in je mailbox.

Vraag je een akte aan voor iemand anders? Dan zal je ook 1 of 2 werkdagen moeten wachten. We moeten immers jouw identiteit controleren.

Even uittesten

Wat is er sneller? Een lekkere pizza laten leveren of een attest op onze website aanvragen? Joke uit Wippelgem testte het voor ons uit.

Transcript:

De video bestaat uit twee delen. Aan de linkerkant bestelt Joke een pizza via haar laptop. Aan de rechterkant van het beeld vraagt Joke een 'Attest van leven' aan via haar smartphone. Een klokje toont de tijd. De tijd verspringt. Een attest aanvragen gaat duidelijk het snelst. De klok stopt op 01:39. Op de pizzakoerier is het wachten tot 20:09. 

Er wordt niet gesproken in deze video.

 

Gepubliceerd op maandag 18 februari 2019 11 u.