GO! Kunstacademie De Poel Afdeling Evergem Beeldende en Audiovisuele Kunsten

GO! Kunstacademie De Poel afdeling Evergem heeft naast muziek, woord en dans ook een afdeling Beeldende Kunsten.

Het deeltijds kunstonderwijs (DKO) beoogt de kunstzinnige vorming van de mens en wil zo een bijdrage leveren tot zijn totale persoonlijkheidsvorming. Het DKO is ‘aanvullend’ onderwijs dat zich richt tot gemotiveerde leerlingen, jongeren én volwassenen. Een schooljaar loopt van begin september tot eind juni, de inschrijving gebeurt per schooljaar, alle leerlingen schrijven zich ieder jaar opnieuw in. Na elk schooljaar ontvang je een overgangsattest bij een geslaagde beoordeling. 

  • Kinderen (6-11 jaar) volgen 2 lesuren per week in de zogenaamde 1ste + 2de graad.
  • Jongeren (12-17 jaar) volgen 4 lesuren per week in de 3de graad.
  • volwassenen (+18 jaar) volgen 4 lesuren per week in de 4de graad: keuze uit Tekenkunst (grafiek en levend model) Schilderkunst en atelier Markant (2 lesuren per week).

Het Beeldatelier voor kinderen vanaf 6 jaar is de ideale start om je creatief uit te leven. Elke week ga je aan de slag vanuit verhalen, culturen, dieren, planten, kunstenaars, met één of meerdere materialen : potlood, stift, plakkaatverf, krijt, inkt, pastel, houtskool, klei, gips, druktechnieken … Je krijgt de tijd om de mogelijkheden van de materialen te ontdekken, om ermee te experimenteren en om de technieken onder de knie te krijgen. Iedereen werkt hierbij naar eigen niveau, de eigenheid van elk kind en zijn creativiteit staan centraal. In een ontspannen sfeer neemt de leerkracht je mee op een creatieve ontdekkingstocht. Je fantasie wordt geprikkeld en de mogelijkheden zijn eindeloos!

In het Beeldatelier voor jongeren, vanaf 12 jaar ga je samen met je leeftijdsgenoten op een spannende ontdekkingstocht in de wereld van de kunsten. We bieden een ruim aanbod: tekenen, schilderen, design, architectuur, boetseren, assembleren en nog veel meer. Je mag van alles proeven, zo ontdek je het brede spectrum van de beeldende kunsten. Door de verscheidenheid aan technieken en door het experimenteren met allerlei boeiende materialen, zal je stilaan een eigen stijl leren ontwikkelen. 

Alle volwassenen, vanaf 18 jaar. De opleidingen die wij aanbieden zijn veelzijdig. Tekenkunst, Schilderkunst zijn brede begrippen. Iedereen kan starten in een eerste jaar, zonder voorkennis. De opdrachten worden in groep gegeven maar elke leerling evolueert op zijn of haar eigen tempo. Door de jaren heen worden onze leerlingen ondergedompeld in de wereld van de beeldende kunsten. Ook uitstappen naar tentoonstellingen over actuele of klassieke kunst horen daar bij. Als jij jouw opleiding succesvol afrondt ontvang je een officieel bewijs van de behaalde competenties. Het ministerie bepaalt daarom dat je elke aparte opleiding maar 1 keer mag volgen in Vlaanderen.

Adres

Adres
Doornzele Dries 55, 9940Evergem
T
0472 229 387
E-mail
rose.moens@icloud.com
Website
www.kunst-academie.be

Contact

Rose Moens