5.000 gft-containers

De gft-container kent een onverwacht succes. Vanaf april starten de ophalingen. Iedereen die voor 26 januari een container bestelde, heeft die reeds ontvangen. De andere ontvangen die uiterlijk half mei.

Dit nieuwsbericht verscheen ook in infokrant Burggave. Helaas stond er een fout in de tekst. Waarvoor onze excuses. De info hieronder is de juiste info.

Gezonde compost

Bedankt Evergemnaren om je steentje bij te dragen aan een gezonde kringloop. Kippen houden en thuiscomposteren zorgen voor veel minder afval en voedzame grond. Wie geen kippen of compostbak heeft, kan voortaan ook zijn groenten-, fruit- en tuinafval tweewekelijks aanbieden in de gft-container.

Met jouw organisch afval van de gft-bak wordt dan gezonde compost gemaakt. Hierbij komt biogas vrij dat wordt omgezet tot elektriciteit en warmte. Zo komt er minder afval in de witte restafvalzak terecht. En dat is goed nieuws, want dan moeten we minder afval verbranden in de verbrandingsoven. Twee jaar geleden maakten we allemaal samen de restafvalzak lichter door alle plastic verpakkingen te bannen. Die mogen nu in de blauwe PMD-zak. En PMD kan gerecycleerd worden. Bovendien is slim sorteren ook beter voor je portemonnee.

Ophaaldata

Jullie kochten 1.150 containers van 40 liter en 3.850 containers van 120 liter, samen 5.000!
De ophaler haalt de ene week gft, PMD en papier en karton op en de andere week restafval.
Dat is even aanpassen. Maar dat gaat ons samen lukken. Staat jouw vuilniszak op het verkeerde moment buiten? Haal hem dan opnieuw binnen.

In de zomermaanden wordt het restafval nog iedere week opgehaald om geurhinder te voorkomen op warme dagen.

Alle ophaaldata vind je op de ophaalkalender en in de Recycle! app. Extra ophaalkalenders vind je in de Evergem infopunten. De Recycle app herinnert je de avond voordien welk afval je kan aanbieden.


BEKIJK DE AFVALKALENDER

Sticker gft-container

Per ophaalbeurt kleef je een sticker op het handvat van je gft-container, zonder sticker wordt de container niet geleegd. Op de website vind je een overzicht van alle handelaars die de stickers aanbieden.

DEZE HANDELAARS VERKOPEN STICKERS

Achter de schermen

AVS nam een kijkje achter de schermen bij afvalverwerkingsbedrijf IVM in Eeklo.

BEKIJK HET FILMPJE

Gepubliceerd op vrijdag 9 april 2021 10 u.