32.755 nieuwe bomen en struiken

Deze winter staan er heel wat boomaanplantingen gepland. Er komen 1.000 bomen bij in het geboortebos in Wippelgem, 25.700 bomen en struiken in de Kalevallei in Belzele en 6.000 bomen in de Wildestraat in Doornzele. Via het bomenplan willen we in zes straten 55 nieuwe bomen planten.

Ten slotte zorgen de werknemers van Total Energies voor nieuwe bomen op de site van de oude steenfabriek aan de Tragelstraat in Rieme.

Naast dierenasiel in Doornzele

De werknemers van KRONOS Europe planten op zaterdag 26 november van 13 tot 16 uur bomen aan, samen met de Vlaamse Landmaatschappij. Jij kan ook meehelpen. Een foodtruck zorgt voor warme drankjes. Draag laarzen of aangepaste schoenen. Een spade of schop is ook handig. Parkeren kan aan Dierenasiel Meetjesland (Wildestraat 34).

Kalevallei Belzele

Agentschap Natuur en Bos zorgt voor 8 ha extra bos op percelen ten oosten van Overdam en percelen dichtbij het bestaande naaldbos aan Molenhoek. Er komen ongeveer 24.000 nieuwe bomen en struiken.

Daarnaast voorzien we dit najaar enkele kleinere percelen langsheen de Kalevallei van groen. In totaal goed voor 600 m² extra bos, of 1.700 extra bomen en struiken.

De leerlingen van VBS De Talententuin en Gemeentelijke Basisschool Belzele maken samen een
kunstwerk. Dat onthullen we na de aanplant door de aannemer.

Bomenplan

Vorig jaar maakten we samen met Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei een bomenplan. Dit plan brengt niet alleen het huidige bomenbestand in kaart, maar toont ook de mogelijke ruimte om nieuwe bomen aan te planten. In Kromvelde, Diksmere, Walgracht, Hulst, Linde en de Kuitenbergstraat is er ruimte voor 55 bomen.

Geboortebos in Wippelgem

Op zaterdag 10 december breiden we het geboortebos uit, samen met de familieleden van kindjes en sterrenkindjes geboren in 2021. De ouders ontvingen een persoonlijke uitnodiging.

Na de aanplant geniet je van een gratis tas warme koffie of chocomelk. In het koetshuis is er een infobeurs waar je doorlopend informatie vindt over alle activiteiten rond Jef, Boekstart, Kind en Gezin, CM, Solidaris, Ikigai, de kinderopvang ... Deze beurs is er voor iedereen. Ook voor toekomstige ouders of ouders met al oudere kinderen.

Het geboortebos dragen we ook op aan Evergemnaren die na de geboorte of tijdens de zwangerschap overleden zijn. Ouders van overleden kinderen zijn meer dan welkom. Plant samen met je familie of dichte vrienden enkele boompjes in het geboortebos.

Gepubliceerd op vrijdag 18 november 2022 12 uur