1 november: Allerheiligen

Begin november herdenken we onze overleden vrienden en familie. Heel wat mensen plaatsen dan bloemen bij het graf. Van maandag 26 oktober tot en met zondag 8 november moet iedereen vanaf 12 jaar mondneusbescherming dragen op alle begraafplaatsen (+ parking) in de provincie Oost-Vlaanderen.

Naar aanleiding van Allerheiligen kan je op onze begraafplaatsen gratis gebruik maken van bamboestokken om bloempotten vast te zetten bij de grafzerk. Je steekt de stok door de pot, zo valt deze niet omver bij hevige wind en vermijden we putten in de grond. Je vindt de stokken op elke begraafplaats aan de ingang of bij de gieterboom.

Een gieterboom is een verzameling van gieters. Je mag die gratis gebruiken om planten water te geven. Net als bij een winkelkar heb je een muntstuk van 2 euro nodig. Als je de gieter terughangt, krijg je het muntstuk terug. Uitgebloeide planten kan je naar de afvalverzamelplaats brengen voor groenafval. De pot plaats je op het verzamelpunt voor plastiek afval.

Openingsuren begraafplaatsen

Alle Evergemse begraafplaatsen zijn open

  • vanaf de start van het zomeruur tot en met 2 november: van 8 tot 20 uur
  • vanaf 3 november tot einde winteruur: van 9 tot 18 uur

Op 1 november tussen 16 en 17 uur is er in het kader van ‘Reveil’ op de begraafplaats van Wippelgem een optreden van Koninklijke Fanfare Willen Is Kunnen.

Mondneusbescherming in de hele provincie

Je moet mondneusbescherming dragen op alle begraafplaatsen, inclusief de parking, vanaf maandag 26 oktober tot en met zondag 8 november.

Die verplichting geldt voor de hele provincie Oost-Vlaanderen, voor iedereen vanaf 12 jaar.

Gepubliceerd op donderdag 15 oktober 2020 10.21 u.